Inside, outside met vouwgordijnen

Ruim 8 jaar hebben wij onze aanbouw staan, lang nagedacht over hoe het eruit zal moeten zien. Meerdere tekeningen en schetsen zijn er aan vooraf gegaan, want de aanbouw moest uiteraard wel in de stijl van het huis en dat is naar mijn mening goed gelukt. De openslaande deuren naar de tuin zijn mijn favoriet, maar ook het vele licht wat hier naar binnen komt door alle ramen.


Raambekleding was het enige waar we nog niet in voorzien waren, het was of we in de winter zonder jas naar buiten gingen. Waarom heeft het dan 8 jaar geduurd vraag je je zeker af, laten we daar eens mee beginnen omdat uit te leggen zoals hierboven beschreven hebben we heel veel oude elementen in ons huis zitten, waaronder prachtige plafondlijsten, de vensterbanken en lopen onze kozijnen rondom waardoor je veel hoeken hebt, daardoor vielen heel veel opties af zoals houten jalouzien en gordijnen. Daarnaast heb je nog meer factoren waar je rekening mee moet houden, lichtinval, verduisterend of juist niet, kleur en materiaal.


In deze ruimte hebben we de kegelbaan-tafel staan en ik durf wel te zeggen dat dit de meest gebruikte kamer is in ons huis, we spelen hier spelletjes, leren, eten en computeren aan deze tafel. Maar iedere avond keken we een zwart gat in. 


Via Instagram kwam ik terecht bij inside blinds. Een bedrijf uit BelgiĆ« wat gespecialiseerd is in raambekleding. Onze eerste afspraak was gemaakt, na mijn verhaal vertelt te hebben (en ik kan je vertellen dat was een lang verhaal......) kreeg ik deskundig advies en werd ons dus vouwgordijnen geadviseerd.  Vouwgordijnen hhhmmmm hoe ga ik aan mijn man uitleggen dat vouwgordijnen de beste oplossing is, ik had nooit aan vouwgordijnen gedacht vond ze vaak een beetje traditioneel en al die flappen aan de voorkant. Het bleek dus een totaal misplaatste gedachte van mij te zijn. Vouwgordijnen zijn helemaal niet meer ouderwets in tegendeel, de flappen hangen naar binnen en kunnen uit 1 stuk gemaakt worden (lees 4 mto) waardoor het heel strak hangt, natuurlijk ook afhankelijk van het materiaal wat je kiest. Bij de eerste afspraak namen ze alle maten op van de eetkamer en hebben we samen een aantal stofkeuzes doorgenomen. Omdat ik graag het licht wilde behouden heb ik voor een witte linnenlook gekozen. Uiteraard sloeg de twijfel toe, toen ik het fantastische groene linnen zag maar Rob ging unaniem voor wit. (normaal is hij helemaal niet zo saai, en ben ik juist diegene die voor veilig gaat)


Van de week was het zover en is er een medewerker van inside geweest. Ruben heeft alle vouwgordijnen bij ons gemonteerd, ook heeft hij mij uitgelegd hoe ik de gordijnen eraf kan halen om ze te reinigen/wassen. Wij zijn enorm blij met het resultaat vooral doordat alle architectonische elementen nog steeds zichtbaar zijn,  als we ze helemaal naar boven trekken hebben we volledig licht, s' avonds is het een stuk aangenamer omdat je niet meer in een zwart gat zit te kijken. En wat helemaal top en tevens een hele goede bijkomstigheid is, is de akoestiek (de galm is volledig verdwenen).

En de zon en warmte gaan we nog ondervinden want die heb ik sinds de vakantie nog niet gezien, vandaag waarschijnlijk :)


Dit blog schreef ik in samenwerking met INSIDE.BE

Reacties