Cake met pecannoten en banaan

Dit is echt een easy peasy recept en echt zo lekker, pas op dat je je vingers er niet bij op eet!! 



Cake met banaan en peacannoten

Basisingredienten voor een cake 
(je kunt ook een pak kant en klare cakemix nemen maar daar gaat mijn voorkeur niet naar uit) 

200 Gr. Zelfrijzend bloem
200 Gr. Suiker
200 Gr. Roomboter|margarine 
3      St. Eieren
1.     St. Vanillesuiker 

2            Bananen 
100 Gr.   Peacannoten 
(ik haal ze bij de liddle daar zijn ze namelijk goedkoper) 
Iets citroensap 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter en doe de gesmolten boter samen met de suiker en de vanillesuiker in de beslagkom en meng deze goed samen, voeg er 1 voor 1 de eieren er aan toe, daarna voeg je met kleine delen de bloem er aan toe tot een mooi egaal beslag. Prak 1 van de bananen fijn en meng deze met een spatel door het beslag. Hak de peacannoten fijn (niet te fijn) en spatel deze ook door het beslag. 

Snij de andere banaan in dunne plakjes en besprenkel deze eventueel met iets citroensap. Vul het ingevette cakeblik voor de helft met het beslag, leg hierop de plakjes banaan en vul het cakeblik af met de rest van het beslag. 

De cake kan nu in de oven, ongeveer een  klein uurtje. Kijk even of de cake gaar is door er met een saté prikker in te prikken, als deze er droog uitkomt is de cake gaar 

Laat de cake afkoelen op een rooster, eet smakelijk!! 









Reacties