Scandinavische HERFST

Met deze titel zullen jullie je wel afvragen is de herfst in Scandinavië anders dan in Nederland. Dat ga ik jullie aan de hand van dit Blog vertellen.

De herfstmaanden zijn de maanden waarin het leven binnenshuis weer belangrijk wordt. (Is dit wel eerlijk tegen over moedernatuur?) Buitenshuis zien we het mooie kleurenpallet, allerlei vruchten, zaden en noten. De fantasie over kabouters en elfjes die rond de paddestoelen wonen nemen de vrije loop. Binnenshuis gaan de kaarsen aan, nestelen we ons op de bank.  Pompoensoep, appeltaart en de eerste stampotten worden op tafel gezet. Netflixxen is een werkwoord geworden. En gezelschapsspellen worden gespeeld.


Dit zijn mooie voorbeelden van het Deense Hygge of het Zweedse Lagom. Een letterlijk vertaling is er niet voor maar Hygge is te omschrijven als gezelligheid en knusheid in het moment. Lagom is een kunst van leven in balans, hoe je een gelukkiger en bewuster leven kunt leiden.

Zijn de Scandinavischer er beter in dan wij in Nederland, ik ben van mening dat dat niet zo is en de bewustwording en balans zal in basis ook hetzelfde zijn.
Ons huis Hygge maken met kaarsen, kussens en plaids is met de collectie van sostrene grene geen probleem. 


Het mooie aardewerk servies uit de nieuwste collectie van Sostrene grene moedigt je aan om na een lange herfstwandeling met vrienden chocolade melk te gaan drinken, en zelfgemaakte appeltaart te serveren. Ik viel gelijk voor de ingetogen kleuren, de authentieke stoere uitstraling. Het combineert mooi met het servies wat ik in de loop van de jaren heb verzameld bij de kringloop. Je waant je direct in een gevoel wat dus Hygge heet.  Het Zweedse Lagom zal meer een mindset zijn, dus mijn voornemen is in de herfstvakantie het geluk op te zoeken door een herfstwandeling te gaan maken met vrienden afsluitend met zelfgemaakte appeltaart en veel slagroom. 


 Deze blogpost is met liefde voor Scandinavisch servies van sostrene grene mogelijk gemaakt.

Reacties

Een reactie posten